Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pārcēlies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Bostonas "Bruins", vēsta ESPN žurnālists Pjērs Lebruns.

Atgādinām, ka otrdien Daugaviņu viņa līdzšinējā vienība Otavas "Senators" ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēja, ka viņu 24 stundu laikā savā īpašumā varēja iegūt jebkurš cits NHL klubs. To izdarīja "Bruins" komanda.

Šajā NHL sezonā Daugaviņš līdz šim devies laukumā 19 mačos, kuros viņa kontā ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients –7.


Pats Daugaviņš savā sociālā tīkla "Twitter" profilā "Senators" pateicās par komandā gūtajām pozitīvajām emocijām.

Atgādinām, ka 12.marta spēlē Daugaviņš "Senators" sastāvā efektīgā veidā centās pārspēt "Bruins" vārtsargu. Par viņa mēģinājumu vēl vairākas dienas aktīvi rakstīja Ziemeļamerikas mediji.

Kā zināms, NHL lokauta laikā Daugaviņš spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" 35 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Kā ziņots, pagājušajā vasarā Daugaviņam noslēdzās līgums ar Otavas klubu, bet "Senators" viņam piedāvāja divvirzienu līgumu. Paužot neapmierinātību ar to, latvietis bija viens no hokejistiem, kurš vērsās arbitrāžas tieša, balstoties uz statistiskiem salīdzinājumiem ar algu ziņā līdzīgiem hokejistiem. Pēc šāda notikumu pavērsiena neilgi pirms tiesas sēdes "Senators" latvietim tomēr piedāvāja vienvirziena līgumu uz vienu gadu, kura laikā Daugaviņam bija jāsaņem 635 000 dolāru (368 300 latu).

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Bruins" ar 45 punktiem 31 mačā ieņem otro pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!