Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš trešdien Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē guva vārtus un pēc tam asistēja uzvaru nesošajā vārtu guvumā pagarinājumā, palīdzot Izerlonas "Roosters" gūt panākumu, kamēr Čehijā ar 1+1 atzīmējās arī Roberts Bukarts.

"Roosters" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Manheimas "Adler".

Daugaviņš guva vārtus otrajā periodā, 29.minūtē izvirzot vadībā mājiniekus. Trešajā trešdaļā pēc spēlētām septiņām ar pusi minūtēm viesi izlīdzināja rezultātu un uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kura 58.sekundē pēc Daugaviņa un Keisija Beilija piespēlēm vārtus guva Emīls Puarjē.

Latvijas hokejists kopā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem, izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

DEL turnīra tabulā Mika Indraša pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" ar 47 izcīnītiem punktiem 33 mačos atrodas desmitajā vietā, kamēr "Roosters" ar 46 punktiem 34 spēlēs ierindojas 11.pozīcijā 15 komandu konkurencē.

Savukārt Čehijas ekstralīgā Roberts Bukarts trešdien izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr citās spēlēs pie rezultativitātes punktiem tika arī Mārtiņš Dzierkals, Kristofers Bindulis, Kārlis Čukste un Uvis Jānis Balinskis.

Bukarta pārstāvētā Vitkovīces "Ridera" mājas spēlē ar rezultātu 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) pārspēja "Mlada Boleslav", kuras sastāvā šoreiz nebija Māra Bičevska.

Latvijas hokejists vispirms asistēja komandas pirmajos vārtos otrās trešdaļas ievadā, bet 35.minūtē pats izcēlās ar precīzu metienu. Bukarts kopā uz ledus pavadīja precīzi 17 minūtes, no kurām minūti un 36 sekundes spēlēja vairākumā, un statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bukarts šosezon 30 mačos ticis pie 14 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā spēlē Česke Budejovices "Motor" ar Dzierkalu un Binduli ierindā savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) uzvarēja "Olomouc".

Pēc Binduļa piespēles mājinieki guva otros vārtus, bet Dzierkals asistēja piektajā vārtu guvumā.

Dzierkals laukumā bija 18 minūtes un piecas sekundes, pavadot gandrīz divas minūtes arī vairākumā, un četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, tiekot pie pozitīva lietderības koeficientu +1. Bindulis, spēlējot 16 minūtes un piecas sekundes, no kurām divas ar pusi minūtes pavadīja mazākumā, bloķēja vienu metienu un sakrāja lietderības koeficientu +2.

Vēl Čukste guva vārtus, taču tas neglāba Tršinecas "Ocelārži" no neveiksmes pret Kristapa Sotnieka un Oskara Cibuļska pārstāvēto Kladno "Rytīrži", piekāpjoties ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:2, 0:1).

Čukste spēlēja 22 ar pusi minūtes, no kurām divas pavadīja mazākumā un 51 sekundi - vairākumā. Viņš statistikā atzīmējās ar trīs metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pretinieku rindās Sotnieks, pavadot uz ledus 15 ar pusi minūtes, izpildīja divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu. Cibuļskis šoreiz nebija komandas pieteikumā.

Savukārt Balinskis tika pie rezultatīvas piespēles, asistējot komandas pirmajā vārtu guvumā, kas panāca neizšķirtu, un viņa pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Plzeņas "Škoda".

Balinskis laukumā bija 23 minūtes un 33 sekundes, no kurām gandrīz trīs minūtes spēlēja vairākumā, un statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Aizsargu Jāņa Jaka, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvēta Litvīnovas "Verva" izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) atzina Karlovi Vari "Energie" pārākumu.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vitkovīces "Ridera", kas ar 62 punktiem 31 mačā atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!