Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Uvis Jānis Balinskis piektdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlē savu klubu spēlēs Vācijā un Čehijā.

Daugaviņa pārstāvētā Izerlonas "Roosters" mājās Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē ar 3:4 (2:0, 1:0, 0:4) zaudēja Nirnbergas "Ice Tigers" komandai.

Daugaviņš piedalījās uzbrukumā, kura noslēgumā mača 46.sekundē mājinieki panāca 1:0. Vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām "Roosters" bija vadībā ar 3:0, taču viesi guva četrus vārtus pēc kārtas un 26 sekundes pirms pamatlaika beigām 4:3 "Ice Tigers" labā panāca Daniels Šmolcs.

Daugaviņš šajā cīņā uz ledus bija 17 minūtes un 31 sekundi, divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2. Šajā sezonā latviešu uzbrucējs 39 mačos guvis 16 vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles.

Turnīra tabulā "Roosters" ar 54 punktiem 39 spēlēs ierindojas 11.vietā, bet Mika Indraša pārstāvētā "Wild Wings" ar 51 punktu 38 cīņās ir pozīciju zemāk, apsteidzot trīs komandas.

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas ekstralīgas spēlē, viņa pārstāvētajai Liberecas i piedzīvojot zaudējumu.

Savukārt Balinska pārstāvētā "Bīlī Tygrži" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) atzina Pardubices "Dynamo" pārākumu.

Trešā perioda astotajā minūtē Balinskis palīdzēja vairākumā panākt 3:3, taču mājiniekiem neizdevās noturēt neizšķirtu. Latviešu aizsargs uz ledus pavadīja 19 minūtes un 21 sekundi, divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šajā sezonā Balinskis 35 mačos guvis deviņus vārtus un atdevis 15 rezultatīvas piespēles, ieņemot pirmo vietu ražīgāko aizsargu sarakstā.

Turpretī uzvaru piektdien svinēja aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas mājās ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) uzveica Brno "Kometa". Citā spēlē Kladno "Rytīrži" ar Oskaru Cibuļski ierindā un bez Kristapa Sotnieka pieteikumā viesos ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Roberta Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera".

Zaudējumu ar Ralfu Friebergu un Kristapu Zīli uz ledus un bez Jāņa Jaka ierindā piedzīvoja Litvīnovas "Verva", kas viesos ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) piekāpās Plzeņas "Škoda" komandai. Neveiksme arī Kristofera Binduļa un Mārtiņa Dzierkala pārstāvētajai Česke Budejovices "Motor", kas mājās ar 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) zaudēja Karlovi Vari "Energie", bet "Mlada Boleslav", nespēlējot Mārim Bičevskim, savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) papildlaikā guva virsroku pār Hradeckrālovas "Mountfield".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!