Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miks Indrašis piektdien Vācijas hokeja līgas (DEL) mačos katrs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Daugaviņa pārstāvētā Izerlonas "Roosters" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pārspēja Volfsburgas "Grizzlys" vienību.

Latvijas hokejists uz ledus pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šosezon Daugaviņš 15 spēlēs guvis septiņus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Indraša pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" savā laukumā ar 5:2 (3:0, 1:2, 1:0) uzveica Nirnbergas "Ice Tigers".

Indrašis spēlēja 15 minūtes un 42 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīvas lietderības +1. Viņš šajā sezonā 16 cīņās guvis 11 punktus - visus ar rezultatīvām piespēlēm.

DEL turnīra tabulā "Roosters" ar 20 izcīnītiem punktiem 15 mačos atrodas desmitajā vietā, kamēr "Wild Wings" ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem 13.vietu 15 komandu konkurencē.

Savukārt Čehijas ekstralīgā Uvis Jānis Balinskis piektdien guva vārtus, taču viņa pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) piedzīvoja zaudējumu Kladno "Rytīrži" komandai ar aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski sastāvā.

Balinskis ceturtajā minūtē pretuzbrukuma noslēgumā nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un raidīja ripu mērķī, panākdams 1:0. Viņš šajā duelī uz ledus bija 22 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Sotnieks 16 minūšu un 54 sekunžu laikā statistikas ailēs neatzīmējās, bet Cibuļskim 20 minūtēs un desmit sekundēs bija trīs metieni pa vārtiem, divi bloķēti raidījumi un viens spēka paņēmiens. Abiem latviešu aizsargiem bija neitrāls lietderības koeficients.

Ar rezultatīvām piespēlēm piektdien izcēlās aizsargi Kristaps Zīle un Jānis Jaks, Litvīnovas "Verva" hokejistiem mājās ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) pārspējot Prāgas "Sparta". Trešais "Verva" latviešu aizsargs - Ralfs Freibergs - vēl izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju.

Citā spēlē ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Roberts Bukarts, kamēr uzbrucēja pārstāvētā Vītkovices "Ridera" viesos ar 3:4 (0:2, 2:0, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Plzeņas "Škoda".

Vēl piektdien uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" mājās ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja "Olomouc" hokejistiem. "Sauso" zaudējumu piedzīvoja Mārtiņa Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor", kas izbraukumā ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) piekāpās Brno "Kometa".

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir "Ridera", kas ieņem otro pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!