Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Losandželosas "Kings" vadošais aizsargs Drū Dautijs pagarinās līgumu ar komandu uz astoņām sezonām.

Kā ziņo kluba mājaslapa, 28 gadus vecais Dautijs piekritis ilgtermiņa līgumam ar "Kings", kuru gan abas puses varēs pabeigt tikai pēc 1. jūlija. Dautijam gan bija vēl vienas sezonas līgums ar komandu, taču "Kings" izmantoja iespēju jau laicīgi to pagarināt.

"Dautijs ir viens no labākajiem aizsargiem pasaulē," kluba mājaslapā citēts vienības viceprezidents un ģenerālmenedžeris Robs Bleiks. "Priecājamies, ka mums ar Dautiju izdevās vienoties par ilgtermiņa līgumu."

Savukārt neoficiāla informācija liecina, ka hokejists ik sezonu saņems 11 miljonus dolāru (aptuveni 9,8 miljoni) eiro un kļūs par vislabāk apmaksāto hokejistu līgā.

Dautijs "Kings" vienībā ir pavadījis visu savu karjeru, 2008. gadā šai komandai viņu draftējot ar otro kārtas numuru, bet 2016. gadā kanādieti atzina par līgas labāko aizsargu.

Līdz šim brīdim Kanādas hokejists ir aizvadījis 770 regulārā čempionāta spēles NHL, gūstot 102 vārtus un atdodot 320 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas mačos viņa kontā ir 16 vārti un 35 piespēles 84 spēlēs.

Dautijs ir bijis arī Kanādas izlases dalībnieks, triumfējot 2010. un 2014. gada olimpisko spēļu hokeja turnīros Kanādas pilsētā Vankūverā un Krievijas pilsētā Sočos.

Savukārt 2009. gadā Dautijs kopā ar Kanādas izlasi izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!