Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns priecājas par iespēju kopā ar Dalasas "Mavericks" iziet pilnu treniņnometni pirms jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas, jo pēc nonākšanas šajā komandā viņš tika iemests spēles sistēmā bez pamatzināšanām.

"Mavericks" jauno sezonu uzsāks 20. oktobrī, kad spēkosies ar Fīniksas "Suns", un komanda sākusi pilnvērtīgu treniņnometni. Sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem Bertāns stāstīja, ka viņam beidzot ir iespēja pilnībā saprast galvenā trenera Džeisona Kida vīziju par spēles plānu.

"Pagājušajā sezonā es pēc maiņas tiku iemests "Mavericks" sistēmā sezonas vidū, saņemot tikai ātru pamācību. Tagad varu sākt visu no pamatiem, tas palīdz saprast un nostiprināt zināšanas. Tas visu padara vieglāk," teica Bertāns.

Uz jautājumu par saviem sezonas mērķiem Bertāns atbildēja, ka savu metienu precizitāti var uzlabot vienmēr, bet kopumā viņš šajā karjeras posmā spēles stilu vairs nevar mainīt

"Man spēle ir mana spēle. Es neko jaunu neizgudrošu. Taču vienmēr varētu uzlabot tālmetienu precizitātes procentu," viņš norādīja.

Aizvadītajā sezonā Bertāns "Mavericks" rindās pēc maiņas darījuma nospēlēja 22 spēles, kurās vidēji guva 5,3 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas. Savukārt 18 izslēgšanas spēlēs viņš piedalījās 18 mačos, guva 4,1 punktu un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!