Foto: AP/Scanpix/LETA

Alekss Debrinkats svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un papildlaikā palīdzēja Čikāgas "Blackhawks" izcīnīt uzvaru.

"Blackhawks" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Dalasas "Stars".

Abus Čikāgas kluba vārtus guva Debrinkats, kuram divreiz asistēja Patriks Keins. Uzbrucējs savu komandu vadībā izvirzīja otrā perioda 13. minūtē, kad "Blackhawks" spēlēja vairākumā. Viesi ilgstoši saspēlējās pretinieku aizsardzības zonā līdz ripu iepretim tukšiem vārtiem izdevās nogādāt pie Debrinkata, kurš bija nekļūdīgs.

Trešā perioda vidū Džeisonam Robertsonam izdevās panākt neizšķirtu, bet atlikušajā laikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, kas nozīmēja papildlaiku.

"Blackhawks" uzvaru guva papildlaika trešajā minūtē. Debrinkats savā laukuma pusē piespēlēja Keinam, viņš ar ripu šķērsoja zilo līniju un piespēlēja ripu atpakaļ partnerim, kurš no tuvas distances guva savus otros vārtus spēlē.

Citā spēlē Floridas "Panthers" mājās ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) piekāpās Detroitas "Red Wings". "Panthers" iepriekš astoņās spēlēs bija izcīnījusi vismaz vienu punktu.

Dživani Smits Detroitas komandā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet Trojs Stečers izcēlās ar divām piespēlēm. "Panthers" vienīgos vārtus trešā perioda trešajā minūtē iemeta Alekss Venbergs.

Tikmēr Vegasas "Golden Knights" mājās ar 4:3 (3:2, 0:1, 1:0) uzvarēja Losandželosas "Kings".

Čandlers Stīvensons uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem, bet Alekss Taks pievienoja divas rezultatīvas piespēles. "Kings" komandā vārtus guva Anže Kopitars, Eidriens Kempe un Džerets Andersons-Dolans.

Savukārt Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 4:7 (2:1, 2:3, 0:3) piedzīvoja graujošu zaudējumu pret Filadelfijas "Flyers".

Skots Lautons uzvarētāju labā guva "hat-trick", bet pēc desmit spēļu izlaišanas traumas dēļ ar 2+1 laukumā atgriezās Šons Kuturjē. Džoels Farabī atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, Mihaelam Raflam par vienu mazāk, kamēr Džeimss van Rīmsdaiks izcēlās ar 1+1.

"Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins guva divus vārtus un tikpat reizes rezultatīvi piespēlēja, Tomam Vilsonam vārti un trīs rezultatīvas piespēles, bet Niklass Bekstrēms nopelnīja 1+3.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar Jonasu Korpisalo vārtos svētdien cieta zaudējumu NHL regulārā čempionāta mačā.

"Blue Jackets" savā laukumā ar 5:6 (2:1, 1:3, 2:2) atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

Šonedēļ neliela ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ savainoto spēlētāju sarakstā tika ievietots "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kura vietā uz komandu no rezerves sastāva tika izsaukts Matīss Kivlenieks. Tiesa, viņš iedzīvojās ķermeņa apakšdaļas savainojumā, tāpēc pirms svētdienas spēles uz komandu tika izsaukts Kems Džonsons.

Korpisalo svētdien atvairīja 20 no 26 pretinieku mestajām ripām, kamēr Džonsons palika rezervē.

Pirmdien "Blue Jackets" ar "Hurricanes" aizvadīs vēl vienu maču, kas komandai divu dienu laikā būs otrā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!