Foto: F64

Divi Latvijas hokeja tiesneši iekļauti paplašinātajā 2016. gada pasaules čempionāta soģu sarakstā, vēl vairāki arbitri apkalpos zemāka ranga un junioru starptautiskos turnīrus, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) publiskotā informācija.

Paplašinātajā 2016. gada pasaules hokeja čempionāta galveno tiesnešu sarakstā ir iekļauti Eduards Odiņš un Andris Ansons. Kā zināms, Odiņš trīsreiz atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labāko tiesnesi, saņemot "Zelta svilpi".

Galīgā tiesnešu izvēle šim turnīram notiks nākamā gada februārī.

Andris Ansons būs viens no galvenajiem tiesnešiem 2016. gada pasaules junioru čempionātā, kas notiks Somijā, bet pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kas notiks Polijā, strādās Latvijas līnijtiesnesis Krišs Kupčus. U20 pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīru tiesās arī Juris Balodis un Viesturs Lēvalds, bet U18 meistarsacīkšu pirmās divīzijas A grupas turnīru - Gints Zviedrītis un Maksims Bogdanovs. Savukārt olimpiskā kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā K grupas spēles Igaunijā apkalpos Latvijas līnijtiesnesis Māris Locāns, bet otrās kārtas H grupas spēles Ungārijā - Raivis Jučers.

Pasaules čempionāta otrās divīzijas B grupas turnīrā sievietēm viena no galvenajām tiesnesēm būs latviete Sintija Greiere.

Odiņš 2011. gada pasaules čempionātā Slovākijā pirmoreiz darbojās kā galvenais tiesnesis, tomēr vēlākajos turnīros Latvijas tiesneši vairs nav strādājuši.

Arī iepriekšējos divos gados Odiņš tika iekļauts paplašinātajā tiesnešu sarakstā, tomēr galīgajā sastāvā viņš ne reizi neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!