Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" jaunais komandas treneris Žaks Lemērs izteicies, ka krievu hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks ir zaudējis psiholoģisko pārliecību.

Kā ziņots, "Devils" trešdien atbrīvoja bijušo komandas galveno treneri Džonu Maklīnu un viņa vietā iecēla Žaku Lemēru, kurš komandu vada jau trešo reizi karjerā.

"Kovi (Kovaļčuks) vienkārši ir zaudējis psiholoģisko pārliecību. Mans uzdevums ir palīdzēt viņam to atgūt. Domāju, ka Kovaļčukam atkal ir jāsajūt spēles garša," sacīja Lemērs.

Šīs sezonas 33 spēlēs Kovaļčuks ir guvis tikai astoņus vārtus un izdarījis desmit rezultatīvas piespēles.

"Piedāvāšu viņam uz ledus pavadīt īsu laiku, bet katrā izgājienā koncentrēties maksimāli. Pāris vārtu guvumi viņam noteikti palīdzēs atrast sevi," atklāja Lemērs.

Kā ziņots, vasarā "Devils" ar Kovaļčuku vēlējās slēgt līgumu uz 17 gadiem par 102 miljoniem dolāru, bet to noraidīja NHL vadība, uztraucoties, ka Kovaļčuks, sasniedzot 40 gadu vecumu, vairs nespēlēs NHL un tad līgums būs fikcija.

Šajā sakarā Lemērs atzina, ka uz Kovaļčuka pleciem gultos dubults spiediens, ja viņš ar "Devils" būtu parakstījis tik milzīgu līgumu .

Par sodu līga "Devils" komandai piesprieda trīs miljonus dolāru (1,5 miljonus latu) lielu sodu un atņēma divas nākotnes drafta izvēles tiesības. Jau 2011.gada draftā klubs nevarēs izvēlēties spēlētāju trešajā kārtā. Tāpat "Devils" būs jāatsakās arī no vienām pirmās kārtas izvēles tiesībām nākamo četru gadu laikā.

NHL kopvērtējumā pašlaik "Devils" ar 20 punktiem 34 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā, kas ir viens no sliktākajiem rādītājiem tās pastāvēšanas vēsturē. Jāpiebilst, ka "Devils" hokejisti līdz šim izcīnījuši tikai deviņas uzvaras, kas šobrīd ir otrs sliktākais rādītājs līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!