Rīgas "Dinaburga" ceturtdien Daugavpilī "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē tikai pēcspēles metienos piekāpās Jelgavas "Zemgale"/LLU vienībai.

"Dinaburga" piekāpās savā laukumā "Liepājai" ar 4:5 (3:1, 1:2, 0:1, 0:0, 0:1).

Pirmajā periodā pēc Artjoma Tretjakova vārtiem vairākumā un Vladislava Ļeščenko "gola" mājinieki divreiz panāca divu vārtu pārsvaru.

Lūzumu spēlē jelgavniekiem izdevās panākt arī ar pārtraukumā veiktu vārtsarga maiņu, Riharda Cimermanim vārtos nomainot Mariusu Bajarunu-Galeju. Cimermanis turpinājumā atvairīja 19 no 20 metieniem.

Tomēr 33. minūtē viesi panāca neizšķirtu - 3:3. 43 sekundes pirms pārtraukuma Ļeščenko pēdējo reizi spēlē izvirzīja vadībā "Dinaburga" komandu - 4:3.

48. minūtē Iļja Olonovs panāca neizšķirtu, bet pēcspēles metienos viesiem precīzi bija Roberts Jekimovs un Olonovs, kamēr mājiniekiem - vien Ļeščenko.

Ļeščenko, kurš šajā mačā guva trīs vārtus, tika atzīts par labāko mājinieku rindās, bet viesiem šādu godu izpelnījās uzbrucējs Kristaps Roķis, kurš sakrāja četrus (1+3) rezultativitātes punktus.

Trīs (2+1) rezultativitātes punktus viesiem guva Olonovs, divus (0+2) - Edgars Kulda.

Mājinieku rindās pa trim punktiem nopelnīja arī Tretjakovs (1+2) un Artjoms Pugolovkins (0+3), bet vārtos Reinis Liepiņš atvairīja 46 no 50 metieniem.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 48 punktiem 26 cīņās ieņem "Mogo"/LSPA komanda, kurai ar 45 punktiem 26 mačos seko "Zemgale"/LLU. "Liepāja" ar 36 punktiem 25 dueļos ir trešā, bet aiz tās ar 23 spēlēs izcīnītiem 30 punktiem ierindojas "Olimp"/"Venta 2002". Piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi 17 punktus 24 spēlēs, sestajā vietā ar deviņiem punktiem 27 mačos atrodas "Dinaburga", bet ar pieciem punktiem 29 spēlēs pēdējo vietu ieņem Rīgas "Prizma".

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!