Foto: Optibet Hokeja līga

Rīgas "Dinamo" sestdien savā laukumā "Optibet" Hokeja līgā (OHL) cieta pārliecinošu zaudējumu pret Kauņas "City", bet Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga") savā laukumā svinēja graujošu uzvaru pār Viļņas "Hockey Punks".

"Dinamo" negaidīti piekāpās ar rezultātu 1:5 (0:4, 1:0, 0:1).

81 sekundes laikā "dinamieši" pirmās trešdaļas vidū zaudēja trīs vārtus, nonākot iedzinējos ar 0:4. Atspēlēties neizdevās.

Mājiniekiem vienīgos vārtus lielajā vairākumā guva Georgijs Pujacs.

Viesiem Nursultans Belgibajevs sakrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus, divus vārtus guva Egidijus Binkulis, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Kosts Gusevs.

Rūdolfs Gusts Lazdiņš mājinieku vārtos atvairīja 27 no 32 metieniem, bet Kauņas komandā Demids Jeremejevs tika galā ar 33 rīdzinieku metieniem.

Par labākajiem komandās tika atzīti Pujacs un Binkulis.

HS "Rīga" mājās ar 6:0 (1:0, 1:0, 4:0) sagrāva Viļņas "Hockey Punks", pēdējos vārtus gūstot 28 sekundes pirms mača beigām, Rodionam Boltramovičam raidot ripu tukšos vārtos.

Uzvarētāju labā trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Toms Mots, bet pa diviem - Kārlis Andersons (1+1) un Valters Niedrājs (0+2).

Vārtos Jānis Fecers, kurš tika atzīts par labāko mājinieku komandā, atvairīja visus 24 metienus.

Viesiem, kuri maču aizvadīja ar septiņiem aizsargiem un divām uzbrucēju maiņām, labākā spēlētāja titulu izpelnījās uzbrucējs Ilja Četvertaks.

Tabulas galvgalī ar 48 punktiem 25 mačos atrodas "Mogo"/LSPA komanda, 38 punkti 22 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet 33 punkti 25 cīņās - Rīgas "Dinamo". 25 mačos 25 punktus guvusi Hokeja skola "Rīga", 22 punkti 22 dueļos ir Rīgas "Prizmai", Kauņas "City" 23 mačos sakrājusi 21 punktu, bet Elektrēnu "Energija" pie 21 punkta tikusi 24 cīņās. Tālāk ar 17 punktiem 23 spēlēs seko Viļņas "Hockey Punks", kamēr pēdējā ar diviem punktiem 25 spēlēs ir "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga".

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

Savukārt Latvijas čempionvienība "Zemgale"/LLU sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Jelgavas komanda savā laukumā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) guva panākumu pār Elektrēnu "Energija".

Mājinieku rindās Rinalds Vutkevičs ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākais spēlētājs. Pa vienai ripai pretinieku vārtos raidīja Reinards Dāvis Pētersons, Roberts Vītols, Ričards Grubinskis un Rūdolfs Muraško, kurš tika arī pie vienas rezultatīvas piespēles.

Deivs Deivids Rolovs Zemgale"/LLU vārtos atvairīja 31 pretinieku metienu un aizvadīja "sauso" maču, kamēr otrā laukuma galā Martins Petiuls tika galā ar 24 ripām, kas tika mestas pa viņa sargātajiem vārtiem.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!