Latvijas hokeja klubam "Zemgale"/LLU piektdien vajadzēja izmantot plašus spēlētāju resursus, jo komandai vienlaicīgi vajadzēja piedalīties divu čempionātu spēlēs, un to izdevās paveikt veiksmīgi.

"Mestis" līga

"Zemgale"/LLU piektdien noslēdza savu debijas sezonu Somijas pēc spēka otrajā hokeja līgā jeb "Mestis". Jelgavnieki savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) uzvarēja Kajāni "Hokki" vienību.

Ričards Bernhards spēles sestajā minūtē ieguva mājiniekiem vadību, ko otrā perioda pirmspēdējā minūtē nostiprināja pirmajos vārtos asistējušais Harijs Brants. "Sauso" uzvaru mājiniekiem liedza izcīnīt Miko Mati Pākola, kurš nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 1:2.

Ēriks Vītols mājinieku vārtos atvairīja 46 metienus, bet "Zemgale"/LLU pa pretinieku vārtiem meta 31 reizi.

Sezonas pēdējo spēli "Mestis" līgā Jelgavas komanda aizvadīja ar pirmo sastāvu, bet tas neliedza nosacīti otrajam sastāvam tajā pat laikā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināla sērijas mačā sagraut Rīgas "Dinamo".

Jelgavas komanda ar 51 punktu 52 spēlēs ieņem 12.vietu 14 komandu konkurencē, bet "Hokki" ar 59 punktiem ir pozīciju augstāk.

OHL

"Zemgale"/LLU, aizvadot spēli ar otro sastāvu, viesos ar rezultātu 9:1 (0:0, 4:1, 5:0) uzvarēja Rīgas "Dinamo" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

"Zemgale"/LLU pirmais sastāvs piektdien aizvadīja sezonas pēdējo spēli Somijas pēc spēka otrajā jeb "Mestis" līgā.

OHL mačā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Pēteris Purmalis, bet visvairāk punktu - četrus - iekrāja Gatis Gricinskis, kuram viens precīzs metiens un trīs rezultatīvas piespēles. Rīdziniekiem "goda vārtus" guva Kristiāns Zelts.

Rihards Cimermanis Jelgavas komandas vārtos atvairīja 20 metienus.

Otrā pusfināla sērijā "Mogo"/LSPA ar 3-0 uzvar Rīgas "Prizma" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!