Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācējas, kas bāzēsies Sietlā, ģenerālmenedžeris būs hokeja Slavas zāles dalībnieks un bijušais Kanādas izlases uzbrucējs Rons Frensiss, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Līgums ar Frensisu noslēgts uz pieciem gadiem, kuru laikā viņam jānodrošina komandai debija NHL un nostabilizēšanās pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

1991. un 1992. gadā Freniss ar Pitsburgas "Penguins" izcīnīja NHL Stenlija kausu, bet 2007. gadā viņu uzņēma hokeja Slavas zālē. 2011. gadā Frensiss sāka darbu Karolīnas "Hurricanes" kā hokeja operāciju direktors, bet pēc trīs gadiem kļuva par ģenerālmenedžeri. Pēc tam, kad četru gadu laikā "Hurricanes" ne reizi netika "play off" izcīņā, 2018. gada pavasarī Freniss atgriezās savā bijušajā amatā, bet vēl pēc pusotra mēneša Karolīnas kluba jaunie īpašnieki lauza līgumu ar viņu.

2018. gada decembrī NHL direktoru padome piekrita paplašināt līgu un nolēma, ka 32. komanda bāzēsies Sietlā. Komandai vēl nav nosaukuma, bet tās debija plānota 2021./2022. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!