Foto: PantherMedia/Scanpix

Sietlas komanda nonākusi viena balsojuma attālumā no pievienošanās Nacionālajai hokeja līgai (NHL); galīgais NHL vadības lēmums gaidāms jau decembrī.

Otrdien NHL Izpildkomiteja vienbalsīgi lēma par paplašināšanās kandidatūras virzīšanu uz NHL valdi. Ja decembra sākumā paredzētajā sēdē balsojums būs pozitīvs, Sietlas vienība 2020./2021. gadā kļūs par 32. NHL komandu.

Komandu NHL komisāram Gerijam Betmenam prezentēja grupa, kurā bija arī "Seattle Hockey Partners" vadītājs Tods Leiveke, vairākuma akcionārs Deivids Bondermens un pilsētas galva Dženija Dērkana.

Pozitīva balsojuma gadījumā jaunās komandas saimniekiem vajadzēs veikt "KeyArena" halles renovāciju, kas izmaksās 700 miljonus ASV dolāru (605 miljonus eiro). Tāpat svarīga būs cilvēku interese par šo vienību, tāpēc sākotnēji pārdošanā tiks izlikti abonenti.

Iestāšanās maksa līgā šai vienībai būs 650 miljoni dolāru (562 miljoni eiro).

Iepriekšējā sezonā NHL čempionātā debitēja Vegasas "Golden Knights" komanda, kas jau savā pirmajā gadā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam.

Jau 2013. gadā izskanēja informācija, ka NHL varētu pievienoties klubs no Sietlas, taču pagaidām tas nav noticis. Tobrīd kā mīnuss tika minēts tieši atbilstošas arēnas trūkums.

"KeyArena" savulaik bija mājvieta NBA klubam Sietlas "SuperSonics", kas 2008. gadā pārtapa par "Thunder" un pārcēlās uz Oklahomasitiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!