Foto: LETA

Latviešu hokejists Andris Džeriņš piektdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Čehijas augstākās līgas mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto komandu no zaudējuma.

Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" piektdien izbraukumā ar 3:4 (1:2, 1:2, 1:0) piekāpās Brno "Kometa" komandas hokejistiem.

Latviešu uzbrucējs ar rezultatīvu piespēli izcēlās "Mountfield" vienības pirmajā vārtu guvumā, kad Jirži Šimāneks astotajā minūtē panāca 1:2.

Džeriņš kopumā šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu raidījumu un uzvarēja deviņos no 17 iemetieniem, kuros piedalījās. Latvietis dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Džeriņš šosezon 21 spēlē ir guvis septiņus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +9.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi arī Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlīn" vienība, kas izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Litvīnovas "Verva".

Bukarts šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 14 sekundes, bet ar rezultativitāti neatzīmējās. Latvijas hokejists bija aktīvs un veica piecus metienus pa sāncenšu vārtiem, kā arī bloķēja divus raidījumus. Maču viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Bukarts 27 spēlēs guvis 12 vārtus un desmit reizes asistējis partneriem, ar 22 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet visas līgas labāko punktu guvēju sarakstā ieņemot 15. vietu.

Turnīra līdere ar 58 punktiem 28 mačos ir Triņecas "Očelari", "Mountfield" ar 47 punktiem 30 spēlēs ieņem sesto vietu, savukārt "Zlīn" ar 30 punktiem 28 mačos ir 12.pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!