Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš svētdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot Hradeckrālovas "Mountfield" komandai izcīnīt uzvaru Čehijas čempionāta augstākās līgas spēlē.

"Mountfield" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja čempionāta līderi Triņecas "Ocelari", tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Džeriņš spēles ceturtajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, bet 44.minūtē pēc viņa piespēles laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr pārsvaru nenosargāja.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, kamēr "bullīšos" sestajā sērijā "Mountfield" komandai uzvaru nodrošināja Ričards Jarūšeks.

Džeriņš spēlēja 17 minūtes un 32 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja 12 no 27 iemetieniem, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +2, kas bija labākais rādītājs komandā.

Šosezon Džeriņš 11 spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī savācis pozitīvu lietderības koeficientu +6. Viņš ir komandas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr vēl vienā spēlē Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlin" savās mājās ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja "Olomouc" komandu.

Bukarts spēlēja 15 minūtes un 36 sekundes, pie rezultativitātes punktiem netika, reizi meta pa vārtiem un spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bukarts šosezon deviņās spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, kā arī viņam ir neitrāls lietderības rādītājs. Latvietis ieņem dalīto pirmo vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Ar 11 spēlēs izcīnītiem 15 punktiem "Mountfield" kopvērtējuma tabulā ieņem astoto vietu, kamēr "Zlin" ar 11 punktiem deviņās spēlēs ir 11.pozīcijā starp 14 turnīra komandām.

Bukarts "Zlin" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!