Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš otrdien ar gūtiem vārtiem palīdzēja Hradeckrālovas "Mountfield" komandai panākt izlīdzinājumu Čehijas hokeja ekstralīgas ceturtdaļfināla sērijā.

"Mountfield" savās mājās ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Litvīnovas "Verva" komandu, bet sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Džeriņš otrā perioda 52. sekundē panāca 2:0 "Mountfield" labā, bet vēl pēc desmit minūtēm Tomāšs Knoteks pārsvaru trīskāršoja.

Par mača varoni kļuva "Mountfield" vārtsargs Patriks Ribārs, kurš atvairīja 17 pretinieku metienus.

Džeriņš, kurš darbojās uzvarētāju otrajā maiņā, spēlēja 18 minūtes un 52 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Latvijas hokejists vārtus guva otrajā mačā pēc kārtas, jo izcēlās arī pirmdien sērijas pirmajā cīņā, kurā "Mountfield" zaudēja ar 2:3.

Nākamās divas spēles sērijā piektdien un sestdien notiks Litvīnovā.

"Mountfield" Čehijas čempionāta pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet "Verva" bija pozīciju zemāk.

Džeriņš regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības rādītāju +15, kas bija dalīts labākais komandā.

Ziņots, ka Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlīn" izslēgšanas spēlēs netika. Regulārajā čempionātā Bukarts 50 spēlēs guva 19 vārtus un 18 reizes asistējis partneriem, ar 37 punktiem kļūdams par 13. rezultatīvāko spēlētāju līgā, tomēr "Zlīn" komanda palika divu punktu attālumā no labāko desmitnieka un dalības izslēgšanas sacensībās.

Četras pamatturnīra vājākās komandas, saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, uzsāka divu apļu miniturnīru, divām labākajām pēc tā saglabājot vietu Čehijas augstākajā līgā. Tomēr jau pirms šī turnīra sākuma bija zināms, ka pirmās divas vietas sadalīs "Zlīn" un "Olomouc" komandas, kamēr pēdējās divās pozīcijas - Karlovi Vari "Energie" un Pardubices "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!