Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš uz nākamo sezonu pagarinājis līgumu ar Čehijas čempionāta pusfinālisti Hradeckrālovas "Mountfield", apstiprinājis kluba ģenerālmenedžeris Alešs Kmonīčeks.

"Tikšanās ar Andri ilga krietnu laiku, tomēr esam gandarīti, ka vienojāmies par sadarbības turpināšanu. Viņš sevi pierādīja kā lielisks centra uzbrucējs. Esmu pārliecināts, ka Andrim nākamajā sezonā izdosies tikt galā ar savainojumiem un viņa sniegums būs vēl augstākā līmenī," portāls "Hokej.cz" citē Kmonīčeka teikto.

Pašlaik 29 gadus vecais Džeriņš Čehijas regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības rādītāju +15, kas bija dalīts labākais komandā. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam astoņos mačos izdevās gūt trīs vārtus un reizi asistēt partnerim.

Tiesa, sezonas izskaņā latvieti piemeklēja savainojumi, kas lika izlaist vairākus mačus.

Centra uzbrucējs leģionāra gaitās devās pēc septiņiem gadiem Rīgas "Dinamo" komandā, bet vēl pirms tam viņš spēlējis Zviedrijas, Somijas un Kanādas junioru komandās.

Džeriņam ir septiņu pasaules čempionātu pieredze, bet pērn planētas meistarsacīkstēs Maskavā viņš bija viens no komandas līderiem.

Čehijas čempionāta regulāro sezonu "Mountfield" noslēdza ceturtajā vietā, bet aizkļuva līdz pusfinālam, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 gan nācās atzīt Brno "Kometa" pārākumu. Tieši Brno klubs pēcāk kļuva par Čehijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!