Foto: HC Motor České Budějovice

Latvijas hokejisti Mārtiņš Dzierkals un Kristaps Sotnieks pirmdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlēs tika pie rezultatīvām piespēlēm, palīdzot viņu pārstāvētajām komandām tikt pie uzvarām.

Česke Budejovices "Motor" ar Dzierkalu un aizsargu Kristoferu Binduli ierindā viesos ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pārspēja "Mountfield".

Dzierkals tika pie rezultatīvas piespēles mazāk nekā trīs minūtes līdz spēles beigām, palīdzot gūt uzvarētāju trešos vārtus. Viņš kopā uz ledus bija 16 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā pats divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Bindulis, kurš laukumā bija nepilnas 18 minūtes, mazākumā spēlēja piecas minūtes un 31 sekundi un statistikas rādītājos neatzīmējās, arī noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Sotnieka un Oskara Cibuļska pārstāvētā Kladno "Rytīrži" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) guva panākumu pār Litvīnovas "Verva", kuras rindās spēlēja Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle un Jānis Jaks.

Sotnieks, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli uzvaru nesošajos vārtos, kopā uz ledus pavadīja 18 minūtes, no kurām trīs minūtes un 24 sekundes spēlēja mazākumā, un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Cibuļskis spēlēja 20 minūtes un 58 sekundes, no kurām gandrīz trīs minūtes uz ledus bija vairākumā, bet vēl nepilnas četras minūtes 0 vairākumā. Viņš izdarīja vienu spēka paņēmienu, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu metienu, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pretinieku rindās Zīle laukumā bija nepilnas 24 minūtes, no kurām gandrīz trīs minūtes spēlēja mazākumā, bet vēl trīs minūtes un 25 sekundes - vairākumā. Viņš statistikā izcēlās arī ar diviem bloķētiem metieniem, vienu spēka paņēmienu, vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Freibergs spēlēja 18 ar pusi minūtes, bet Jaks laukumā pavadīja nepilnas 17 minūtes, abiem aizsargiem noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" izbraukumā ar rezultātu 7:3 (4:1, 1:2, 2:0) pārspēja "Mlada Boleslav", kuras rindās spēlē Māris Bičevskis, bet Tršinecas "Ocelārži" ar Kārli Čuksti ierindā mājas spēlē ar rezultātu 7:2 (3:0, 3:1, 1:1) sagrāva Brno "Kometa".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vitkovīces "Ridera", kas ar 59 punktiem 30 mačos atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!