Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals trešdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā guva vārtus, taču tas neglāba viņa un Kristofera Binduļa pārstāvēto Česke Budejovices "Motor" no neveiksmes pret Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās spēlē Uvis Jānis Balinskis.

"Motor" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:2, 1:1) piekāpās Liberecas vienībai.

Dzierkals izcēlās ar precīzu metienu mazāk nekā divas minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām, gūstot vārtus vairākumā un izvirzot vadībā mājiniekus ar 2:1.

Viņš šajā mačā kopā laukumā bija 11 minūtes un 45 sekundes, no tām trīs minūtes un 11 sekundes spēlējot vairākumā, un vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bindulis uz ledus pavadītajās 17 minūtēs un 19 sekundēs arī vienu reizi meta pa viesu vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Pretinieku rindās Balinskis spēlēja 19 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā bloķēja divus metienus un sakrāja arī negatīvu lietderības koeficientu -1.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 92 punktiem 48 mačos atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!