Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ceturtdien guva vārtus Somijas augstākajā hokeja līgā un kopā ar Mikeli "Jukurit" komandu svinēja uzvaru.

"Jukurit" viesos ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Tamperes "Tappara" komandu.

Dzierkals vārtus guva piecas sekundes pirms otrā perioda beigām, kad vairākumā no asa leņķa panāca 2:2. Viņš izpildīja arī pēcspēles metienu, taču savu "bullīti" nerealizēja.

Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 18 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas hokejists šosezon Somijas čempionātā aizvadījis 36 spēles, kurās atzīmējies ar pieciem gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Dzierkals vārtus guvis divos mačos pēc kārtas, abas reizes izceļoties vairākumā.

"Jukurit" ar 51 punktu 56 spēlēs ieņem pirmspēdējo 14.vietu.

Dzierkals pagājušajā gadā ar Somijas komandu noslēdza līgumu uz vienu gadu.

"Jukurit" 2015./16.gada sezonā kļuva par Somijas čempioniem pēc spēka otrajā līgā, bet kopš pievienošanās spēcīgākajam čempionātam komanda ne reizi nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!