Foto: F64

Latvijas hokejists Mārtiņš Dzierkals otrdien Somijas augstākajā hokeja līgā izcēlās ar vārtu guvumu, taču nespēja glābt Mikeli "Jukurit" no neveiksmes.

"Jukurit" savā laukumā ar 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) piekāpās Oulu "Karpat".

Dzierkals vārtus vairākumā guva 69 sekundes pirms otrā perioda beigām, panākot 1:3. Vārtus latviešu uzbrucējs guva pēc piespēles no aizvārtes ar precīzu metienu no kreisā iemetiena apļa.

Latvijas hokejists šosezon Somijas čempionātā aizvadījis 35 spēles, kurās atzīmējies ar četriem gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Jukurit" ar 49 punktiem 55 spēlēs ieņem pirmspēdējo 14.vietu.

Dzierkals pagājušajā gadā ar Somijas komandu noslēdza līgumu uz vienu gadu.

"Jukurit" 2015./16.gada sezonā kļuva par Somijas čempioniem pēc spēka otrajā līgā, bet kopš pievienošanās spēcīgākajam čempionātam komanda ne reizi nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Latviešu hokejists Roberts Bukarts otrdien guva divus rezultativitātes punktus ar piespēlēm Čehijas hokeja čempionāta spēlē, palīdzot Ostravas vienībai mājās svinēt graujošu uzvaru ar 8:2.

Bukarta pārstāvētā Ostravas "Vītkovice Ridera" mājās ar 8:2 (3:0, 4:0, 1:2) pārspēja Karlovi Varu "Energie".

Latvijas uzbrucējs izcēlās ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā vairākumā, kā arī sestajā pretinieku vārtu ieņemšanā. Viņš arī reizi meta pa viesu vārtiem un spēli beidza ar neitrālu +/- rādītāju.

Uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" viesos ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Kladno "Ritīrži".

Bičevskis 13 minūtēs un 51 sekundē laukumā ar rezultatīvām darbībām neatzīmējās, uzvarēdams piecos no 14 iemetieniem.

Divu Latvijas hokejistu savstarpējā spēlē Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" mājās ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) uzvarēja Oskara Cibuļska pārstāvēto Hradeckrālovas "Mountfield".

Freibergs spēlēja 19 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā reizi meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un +/- rādītāju +1.

24 minūtes un 54 sekundes laukumā pavadīja Cibuļskis, būdams pārliecinoši labākais šajā rādītājā visu mača hokejistu vidū. Viņš četras reizes meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu un tāpat kā Freibergs nopelnīja divas soda minūtes un +/- rādītāju +1.

Visbeidzot, nespēlējot kājas savainojumu guvušajam aizsargam Guntim Galviņam, Tršinecas "Ocelārži" izbraukumā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzveica Liberecas "Bīlī Tigrši" vienību.

Kārtu pirms regulārā čempionāta beigām "Ocelārži" un "Mlada Boleslav" komandas nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā. "Play-off" pirmajā kārtā spēlēs "Mountfield" un "PSG Berani". Izslēgšanas spēlēs netiks Ostravas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!