Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals piektdien guva vārtus Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē, palīdzot Plzeņas "Škoda" komandai izcīnīt graujošu uzvaru.

"Škoda" viesos Homutovā ar rezultātu 8:1 (1:1, 3:0, 4:0) sagrāva leģendārā Jaromīra Jāgra pārstāvēto Kladno "Rytīrži".

Dzierkals abus punktus guva vairākumā. Vispirms viņš otrā perioda piektajā minūtē palīdzēja panākt 2:1, tādējādi piedaloties uzvaras vārtu guvumā, bet trešās trešdaļas 15.sekundē viņš pats pārspēja pretiniekus, ar metienu no asa leņķa panākot 5:1.

Latviešu uzbrucējs šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Dzierkals šajā sezonā 11 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles.

Ar rezultatīvu piespēli piektdien atzīmējās aizsargs Kristofers Bindulis, kura pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" izbraukumā ar 5:3 (3:0, 1:3, 1:0) uzveica Karlovi Vari "Energie". Vārtu guvumā asistēja arī uzbrucējs Māris Bičevskis, kamēr "Mlada Boleslav" pretinieku laukumā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Zlīnas "PSG Berani". Tāpat rezultatīvi piespēlēja arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis mačā, kurā Litvīnovas "Verva" izbraukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) apspēlēja uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvēto Vītkovices "Ridera".

"Mlada Boleslav" ar 24 punktiem 12 spēlēs atrodas pirmajā vietā līgā, 19 punkti 11 dueļos ir piektajā pozīcijā esošajai "Škoda", bet divas ailītes zemāk ar 19 punktiem 11 cīņās ir "Motor". "Verva" ar 13 punktiem 11 dueļos ir 11., bet "Ridera" ar deviņiem punktiem septiņās cīņās ir 13., apsteidzot divas vienības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!