Foto: F64

Latvijas hokejists Edgars Kulda uzskata, ka Čehijas augstākā līga, kurā viņš aizvadīs nākamo sezonu, ir laba vieta sportiskās karjeras attīstībai, izteicies jaunais uzbrucējs.

Kā ziņojām, 23 gadus vecais Edgars Kulda jūlija vidū pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Zlīnas "Aukro Berani".

"Šobrīd jūtos labi un esmu priecīgs atrasties Čehijā," kluba mājaslapā citēts Kulda. "Lēmumu par pievienošanos komandai pieņēmu pirms aptuveni trīs nedēļām. Pirms tam runāju ar Ralfu Freibergu, kurš arī spēlē šajā komandā un vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, kurš kādreiz spēlēja Rīgas "Dinamo". Viņi mani pārliecināja pievienoties klubam."

Iepriekšējās trīs sezonas Kulda pavadīja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču vadošu lomu šajā vienībā neieguva. Kopumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā viņš aizvadījis 109 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

2014. gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193. numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

"Kanādā ieguvu jaunas zināšanas, taču vēlāk nolēmu doties atpakaļ uz Latviju," stāsta Kulda. "Šosezon man bija piedāvājumi no citiem KHL klubiem, taču tie bija divvirziena līgumu piedāvājumi. Patiesībā, ja es nonāktu kādā no šīm komandām, nākamo sezonu pavadītu fārmklubā. Tas nebūtu labākais scenārijs."

Tāpat Kulda noteica, ka saņēma pozitīvas atsauksmes par Čehijas līgu arī no Roberta Bukarta, kurš kopā ar savu brāli Rihardu Bukartu pagājušajā sezonā bija "Aukro Berani" vienības pārstāvis.

"Domāju, ka Čehijas līga laba vieta, kur attīstīties," sacīja Kulda. "Es joprojām esmu jauns, varu daudz mācīties un varbūt piedāvāt jaunas lietas klubam."

Kuldam šajā pavasarī neizdevās iekļūt Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, bet planētas meistarsacīkstēs viņš vienīgo reizi spēlējis pirms diviem gadiem.

Zlīnas komanda iepriekšējā sezonā Čehijas čempionātā bija devītajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā apstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!