Foto: F64

Latvijas hokejists Edgars Kulda piektdien Čehijas augstākajā hokeja līgā debitēja ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot Zlīnas "PSG Berani" komandai, kuru pārstāv arī Ralfs Freibergs, sezonu sākt ar uzvaru.

Zlīnas komanda savās mājās ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) uzvarēja Tršinecas "Ocelārži" vienību, kuru šosezon pārstāv Latvijas izlases kapteinis Roberts Bukarts.

Kulda spēles devītajā minūtē atklāja mača rezultātu, bet 33.minūtē Jakūbs Hermans pēc viņa piespēles panāca 3:0 "PSG Berani" labā, gūstot uzvaras vārtus.

Kulda spēlēja 18 minūtes un 47 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, izdarot vienu spēka paņēmienu un maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Freibergs nospēlēja 25 minūtes un 20 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks vienībā, izdarot vienu spēka paņēmienu, nopelnot divas soda minūtes un neitrālu lietderības rādītāju.

Savukārt Bukarts, kurš spēlēja pret savu bijušo komandu, laukumā pavadīja 17 minūtes un desmit sekundes, reizi meta pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības rādītāju -2.

Bukarts uz Tršinecas komandu pārcēlās vasarā, pirms tam divas ar pusi sezonas pvadot Zlīnā, kamēr Kulda "PSG Berani" komandai pievienojās vasarā no Rīgas "Dinamo", bet Freibergam šī ir otrā sezona Zlīnas klubā.

Vēl vienā Čehijas čempionāta spēlē Oskara Cibuļska un Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" viesos ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) zaudēja Prāgas "Sparta" hokejistiem.

Cibuļskis spēlēja 28 minūtes un vienu sekundi, četras reizes metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes un negatīvu lietderību -1, bet Bičevskis, kuram šis arī bija debijas mačs Čehijas čempionātā, laukumā pavadīja 14 minūtes un astoņas sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, izpildot vienu spēka paņēmienu, nopelnot četras soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!