Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Kulda svētdien guva vārtus Čehijas augstākās hokeja līgas mačā, kaldinādams Zlīnas "PSG Berani" komandas panākumu.

Kuldas un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā komanda pretinieku laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) pārspēja "Mlada Boleslav" vienību.

Kulda šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, gūstot vienus vārtus, un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr Freibergs 19 minūtēs un 25 sekundēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Kulda šosezon 24 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr Freibergs tikpat mačos bijis divreiz precīzs un asistējis deviņos rezultatīvos uzbrukumos.

Uzvaru svētdien guva arī Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 5:4 (2:1, 0:1, 2:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos apspēlēja Vitkovices "Ridera".

Bičevskis šajā duelī 16 minūtēs un 50 sekundēs veica vienu metienu tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Savukārt Cibuļskis pēc vairāku maču izlaišanas šoreiz nospēlēja 18 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā vienu reizi apdraudēja pretinieku vārtus, izpildīja vienu spēka paņēmienu, tomēr spēli pabeidza ar negatīvu lietderību -1.

Bičevskis šajā sezonā 23 mačos guvis divus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Cibuļskim 21 spēlē vieni gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Savukārt Roberta Bukarta un Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" ar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) apspēlēja Plzeņas "Škoda".

Bukarts spēlēja 18 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, maču noslēdzot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Galviņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu, bet spēli pabeidza ar pozitīvu lietderību +2.

Čehijas čempionāta vadībā ar 49 punktiem 24 spēlēs ir "Ocelārži", tuvākos sekotājus apsteidzot par sešiem punktiem, kamēr "Mountfield" ar 41 punktu 25 mačos ir ceturtajā vietā. Tikmēr "PSG Berani" ar 38 punktiem 24 cīņās ierindojas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!