Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Edmontonas "Oilers" trešdien pauda atbalstu Ukrainai, bet tās līdzjutēji viscaur spēlei izrādīja savu nostāju pret Vladimiram Putinam tuvo hokejistu Aleksandru Ovečkinu.

"Oilers" vienība mājās ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pieveica "Capitals" komandu.

Spēli par ievērības cienīgu gan padara fakts, ka mājinieku klubs trešdien īpaši atbalstīja Ukrainu. Kanādas himnu pirms spēles izpildīja vietējais ukraiņu koris, kas dziedāja angļu un ukraiņu valodās. Laukuma saimniekiem uz ķiverēm bija uzlīmēti Ukrainas karogi, kurus uz spēli bija atnesuši arī vairāki līdzjutēji.

Publika arī skaļi izsvilpa viesu zvaigzni Aleksandru Ovečkinu katru reizi, kad viņš pieskārās ripai, raksta medijs "New York Times". Medijam zināms, ka "Capitals" komandas pārstāvji pirms spēles ar laukuma saimniekiem diskutēja par drošības pasākumiem "Rogers Place" arēnā. Vašingtonas vienību pārstāv četri hokejisti no Krievijas.

"Oilers" komanda gan neatsaucās lūgumiem sniegt komentāru par šo situāciju. "Capitals" klubs nevēlējās sniegt publicēšanai izmantojamas atbildes, uzsver medijs.

Edmontonas pilsētā dzīvo 160 000 ukraiņu izcelsmes cilvēku, bet visā Albertas provincē ir 370 000 ukraiņu, liecina 2016. gadā veikta Kanādas tautskaite.

"Capitals" komanda otrdien jau viesojās Albertas pilsētā Kalgari, kur Ovečkins arī netika sagaidīts viesmīlīgi. "Capitals" komanda pirms spēles ar "Flames" vienību publicēja paziņojumu, kurā apgalvoja, ka "pievienojas Nacionālajai hokeja līgai Krievijas iebrukuma nosodīšanā." Klubs arī uzsvēra, ka to pārstāvošie krievu hokejisti šobrīd nokļuvuši sarežģītā situācijā.

Ovečkins gadiem ilgi bijis Vladimira Putina atbalstītājs, 2017. gadā pat dibinot sabiedrisko kustību "Putina komanda". Hokejists pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gan uzsvēra, ka neiesaistās politiskos jautājumos, un izvairīgi runāja par karu Ukrainā.

Hokejista rīcība un sadarbība ar Putinu rūpīgi izpētīta "Delfi Plus" un medija MVP rakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!