Latvijas hokejists Haralds Egle svētdien atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā vienība pieveica Artūra Šilova komandu.

Manitobas "Moose" komanda ar rezultātu 5:3 (2:0, 2:2, 1:2) mājās pieveica Abotsfordas "Canucks" vienību.

Viesu vārtus sargāja Artūrs Šilovs, pa kura vārtiem jau pirmajā trešdaļā "Moose" hokejisti izpildīja 18 metienus. Vispirms vārtsargu spēles desmitajā minūtē ar precīzu plaukstas metienu pārspēja Nikolass Džounss, bet 41 sekundi vēlāk komandas biedra Dīna Stjuarta metienu sekmīgi pielaboja Haralds Egle, panākot rezultātu 2:0.


Otrā perioda ievadā "Canucks" hokejisti atstāja Šilovu bezpalīdzīgā situācijā. Viesi savā zonā pazaudēja ripu, "Moose" vienībai izvirzot Džounsu uz netraucētu metienu no vārtu priekšas. Savukārt perioda piektajā minūtē Egle ar diagonālu piespēli izkārtoja vārtu guvumu Džefam Malotam – rezultāts jau 4:0.

Šilovs uzreiz pēc ceturtās ielaistās ripas tika nomainīts. "Canucks" komanda otrā perioda gaitā atspēlējās līdz rezultātam 2:4, bet izlīdzināt rezultātu viesiem tā arī nebija pa spēkam.

Artūrs Šilovs laukumā pavadīto 24 minūšu laikā tika galā ar 17 no 21 metiena. 20 gadus vecajam hokejistam tā bija desmitā spēle šosezon. Šilovs vidēji spēlē ielaidis 3,10 ripas, bet ticis galā ar 88,8% metienu.

Haralds Egle 20 spēlēs jau sakrājis 11 punktus (četri vārti un septiņas rezultatīvas piespēles).

Savukārt Jutikas "Komets" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Klīvlendas "Monsters" komandu.

Uzvarētāju vārtos 37 no 39 metieniem atvairīja vārtsargs Mareks Mitens.

Viesi otrā perioda ievadā panāca vadību ar rezultātu 2:0, bet minūti vēlāk Bilijs Svīzijs ar spēcīgu plaukstas metienu pārspēja Mitenu (2:1). Savukārt perioda 12. minūtē Kevins Stenlunds pielaboja komandas biedra raidījumu, panākot rezultātu 2:2.

"Comets" komandai uzvaras vārtus guva Džo Gambardella, kurš trešajā periodā aizmuka vienatnē pret vārtsargu Kamu Džonsonu. "Monsters" vārtu vīrs atvairīja tikai 13 no 16 metieniem.

Mitenam šī bija devītā spēle Jutikas komandas vārtos šosezon. Ventspilnieks vidēji ielaidis 3,64 ripas, bet atvairījis 87,9% pretinieku metienu.

"Comets" vienība ar 55 punktiem 35 spēlēs ir pārliecinošā pirmajā vietā Austrumu konferencē, kā arī ir pirmā visā līgā. Manitobas komanda ar 49 punktiem 37 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kuras astotajā pozīcijā ar 34 punktiem 32 mačos ir "Canucks" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!