Foto: Ģirts Gertsons, LHF

Pēc pirmās spēles "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā Liepājā, kurā ar 5:4 tika pārspēta Japānas valstsvienība, Latvijas hokeja izlases galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ēriks Miļuns atzina, ka ir patīkami šajā amatā debitēt ar uzvaru, un atzina, kapēc šīs spēles būs daudz, ko analizēt.

"Patīkami, ka mana pirmā spēle valstvienības vadībā, lai arī kā "pienākumu izpildītājam", ir uzvarēta. Šī nebija viegla uzvara, kas arī ir labi, būs daudz, ko analizēt," pēcspēles preses konferencē atzina Miļuns. "Komanda kopā ir aizvadījusi tikai divarpus treniņus, patiesībā šajā sastāvā kopā sanāca tikai šorīt rīta treniņā, viss ir veidots "uz tāfeles". Tāpēc spēle brīžiem bija haotiska, taču akcents uz divam maiņām deva rezultātu. Potenciāls komandai ir un kad grib saņemties, tad var. Kad ir visgrūtāk un nav, kur atkāpties, Latvijas izlase, kā zināms, var savu panākt."

Kā zināms, Latvijas izlase spēles gaitā izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, tad Japānas izlase rezultātu izlīdzināja, tomēr Latvijas komandai izdevās pamatlaikā gūt uzvaras vārtus.

Japānas izlases treneris Gregs Tompsons preses konferencē pateicās pretiniekiem par spēli un uzteica savas komandas sniegumu. "Mūsu spēles plāns bija izmantot savu ātrumu, lai uspiestu pretiniekam cīņu," pastāstīja treneris. "Tas mums izdevās līdz otrajam periodam, kad nonācām zaudētājos."

"Šī bija ļoti aizraujoša spēle, abas komandas spēlēja no sirds," piebilda Tompsons. "Nebija viegli pret Latvijas izlasi, taču mēs sajutām spēli un izdevās izlīdzināt rezultātu. Pateicos savai komandai par šo maču!"

Otrajā turnīra spēlē, kas būs piektdien, 6. novembrī, pret Baltkrieviju, Miļuns ļaus atpūsties dažiem no vadošajiem spēlētājiem, arī Edgaram Masaļskim, kas nozīmē, ka vārtos varētu būt Elvis Merzļikins.

Latvijas izlases treneris atzinīgi novērtēja turnīra rīkošanu tieši Liepājā, kur ir mazāks ledus laukums. "Turnīrā lielākoties ir komandas, kas spēlē "kanādiešu hokeju", pie kā mūsu puiši nav pieraduši," norāda Miļuns. "Tāpēc ir labi, ka spēles notiek Liepājā, jo te ir tāds pat laukums kā "Volvo" hallē Rīgā, kur izlase trenējas."

"EIHC" turnīrā Liepājā spēlē četru valstu komandas - Latvija, Baltkrievija, Japāna un Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!