Foto: Publicitātes foto

Ambiciozā Latvijas hokeja komanda Ogres "Kurbads", kā arī tās galvenās konkurentes "Mogo" un "Liepāja" sestdien izcīnīja uzvaras virslīgas čempionāta spēlēs.

"Kurbads" izbraukumā ar rezultātu 5:3 (3:1, 0:1, 2:1) izbraukumā apspēlēja "Prizmu". Cīņas gaitā "Kurbads" vairākkārt ieguva divu vārtu pārsvaru, tomēr 52. minūtē Oskars Batņa samazināja mājinieku deficītu līdz 3:4. Tiesa, pēdējā minūtē "Kurbads" ieraidīja ripu tukšos vārtos un svinēja uzvaru.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Bruno Zabis, kurš arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles, Edgars Lipsbergs, Juris Štāls, Rihards Remiņš un Sandis Zolmanis, bet "Prizmas" hokejistu rindās divus vārtus guva Batņa, kamēr reizi izcēlās Mihails Bončenkovs.

Jauno sezonu "Kurbads" iesāka trešdien, kad pagājušās sezonas finālistu duelī izbraukumā ar 2:1 pieveica čempioni "Liepāju".

Pirms sezonas tika pavēstīts, ka vicečempionam "Kurbadam" šosezon kluba budžets ir trīsreiz lielāks nekā virslīgas konkurentiem.

"Mogo" sestdien savā jaunās sezonas pirmajā mačā ar 7:2 (2:1, 1:1, 4:0) viesos apspēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Haralda Vasiļjeva vadīto "Zemgale"/LLU komandu. Vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Mogo" bija priekšā vien ar 3:2, bet atlikušajā laikā pamanījās iemest četras ripas.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Elviss Želubovskis, bet pa vienai reizei precīzi bija Rustams Begovs, Juris Ziemiņš, Andrejs Smirnovs un Edgars Kurmis.

Tikmēr jelgavniekiem izcēlās Raimonds Vilkoits un Jānis Bērziņš, bet Rihards Paškausks izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

Drošu uzvaru izcīnīja arī "Liepāja", kas ar 7:2 (4:1, 1:1, 2:0) pieveica virslīgas jaunpienācēju "Pārdaugavu". Šeit uzvarētājiem pa divām reizēm precīzi bija Egils Kalns un Imants Ļeščovs, bet pa vieniem vārtiem iemeta Leonards Rimjāns, Māris Diļevka un Martins Lavrovs.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad seši punkti divos mačos ir "Kurbadam", ar trim punktiem seko "Rīga", "Zemgale"/LLU, "Mogo" un "Liepāja", bet bez punktiem ir "Pārdaugava" un "Prizma".

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play–off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlēs sporta skola "Pārdaugava", jo vienībai "Prizma" pievienojusies arī "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17. februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26. decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!