Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti kuplā skaitā piedalīsies 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, pārliecināts ir Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Par NHL hokejistu pārstāvniecību Olimpiādē sākotnēji bija plānots vienoties jaunā līgas kolektīvā līguma gaitā, tomēr ieilgušā NHL lokauta un steidzamā kārtā izskatāmo citu jautājumu dēļ šāda atruna līgumā nav tikusi iekļauta.

Fāzels uzsvēris, ka šo jautājumu atkal aktualizēs pēc tam, kad jaunais NHL kolektīvais līgums būs ratificēts un komandas būs sākušas sezonu.

"Pēc tam sēdīsimies pie viena galda ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), NHL vadību un tās Spēlētāju asociāciju (NHLPA), lai nodrošinātu NHL hokejistu dalību Olimpiādē," Fāzela teikto citē NBC.

"Kā jau allaž esmu uzsvēris, olimpisko spēļu durvis NHL hokejistiem vienmēr ir atvērtas. Esmu pārliecināts, ka spēsim atrast nepieciešamos risinājumus," piebildis IIHF prezidents, atgādinot, ka šis jautājums ticis veiksmīgi risināts arī pirms iepriekšējām četrām ziemas olimpiskajām spēlēm.

Tiek ziņots, ka NHL vadība apmaiņā pret atļauju līgas spēlētājiem piedalīties Olimpiādē vēlas saņemt daļu no sponsoru dotajiem līdzekļiem un panākt lielāku sadarbību ar IIHF dažādos autortiesību jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!