Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nevar ietekmēt lēmumu par pasaules hokeja čempionāta (PČ) norisi Minskā, un galējais lēmums jāpieņem ir Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF), uzsver IIHF prezidents Renē Fāzels.

Jau vēstīts, ka SOK piemērojusi sankcijas Baltkrievijai, atstādinot prezidentu Aleksandru Lukašenko no olimpiskajām aktivitātēm. Lukašenko 23 gadus vadījis Baltkrievijas Olimpisko komiteju.

"SOK nekādi nevar ietekmēt (lēmumu par pasaules čempionātu Minskā), jo tās ir dažādas lietas," aģentūrai TASS sacīja Fāzels. "SOK uzrauga noteiktus sportistus un ir noraizējusies par gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm."

Jau vēstīts, Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs tiek saistīts ar Minskā notikušu uzbrukumu, pēc kura mira tā sauktā "Pārmaiņu pagalma" iedzīvotājs Romāns Bondarenka.

"Mani uztrauc situācija ar Baskova kungu, bet lēmumu par pasaules čempionātu pieņemts IIHF," turpināja Fāzels. "Esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka SOK nejauksies mūsu lēmumā, un Tomass Bahs to skaidri pateica."

Paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!