Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kalgari "Flames" veicis vēl vienu maiņas darījumu, kurā uz Sentluisas "Blues" vienību aizmainīja vienu no aizsardzības balstiem Džeju Būmīsteru, vēsta līga.

Par 29 gadus veco Būmīsteru "Flames" saņēma šī gada drafta pirmās kārtas izvēli, aizsargu Marku Kundari, kurš spēlē AHL, kā arī tiesības uz Šveicē spēlējošo vārtsargu Reto Berru.

Būmīsters, kurš savā karjerā pārstāvējis arī Floridas "Panthers", NHL aizvadījis 750 spēles, kurās guvis 71 vārtus un izdarījis 229 piespēles. Būmīsteram pieder NHL "dzelzs vīra" rekords, jo viņš aizvadījis 588 NHL spēles pēc kārtas. Viņš laboja latvieša Kārļa Skrastiņa rekordu.

Atgādinām, ka "Flames" komanda aizvadītajā nedēļā uz Pitsburgas "Penguins" aizmainīja savu ilggadējo kapteini un līderi Džeromu Iginlu.

Vēl "Blues" komanda iepriekš papildinājusi sastāvu ar citu aizsargu Džordanu Leopoldu, kurš iemainīts no Bufalo "Sabres" vienības. "Sabres" pretī ieguva otrās un piektās kārtas NHL drafta izvēles.

32 gadus vecais Leopolds NHL aizvadījis 611 spēles, iekrājot 65 vārtu guvumus un 137 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Čikāgas "Blackhawks" papildinājusies ar 36 gadus veco uzbrucēju Mihalu Handzušu, kurš iepriekš spēlēja Sanhosē "Shars" komandā. Par Handzušu "Blackhawks" pretī deva drafta ceturtās kārtas izvēli.

Savā NHL karjerā Handzušs 939 spēlēs guvis 180 vārtus un izdarījis 281 rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!