Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kalgari "Flames" svētdien izcīnīja uzvaru un īsi pirms sezonas beigām vēl saglabā teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Flames" mājās ar rezultātu 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) pārspēja Otavas "Senators".

Vārti un divas rezultatīvas piespēles "Flames" komandā Džonijam Gudro un Metjū Tkačukam. Marks Džiordano izcēlās ar 1+1. Vienīgos "Senators" vārtus iemeta Džošs Noriss.

Kalgari vienība ar 49 punktiem 52 spēlēs Ziemeļu divīzijā ieņem piekto vietu, bet pozīciju augstāk esošā Monreālas "Canadiens", kas pagaidām kā pēdējā kvalificējas "play-off", nopelnījusi 57 punktus 54 mačos.

Gadījumā, ja "Canadiens" zaudē divās atlikušajās spēlēs, bet "Flames" izcīna vienīgi uzvaras, Kalgari komandai ir izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Otrā svētdienas mačā Čikāgas "Blackhawks" mājās ar rezultātu 4:2 (3:1, 0:0, 1:1) uzvarēja Dalasas "Stars". Neviena no komandām vairs nevar iekļūt "play-off".

Divus vārtus Čikāgas komandas labā guva Alekss Debrinkats, Brendons Heigels pievienoja 1+1, taču Patrika Keina kontā divas rezultatīvas piespēles. "Stars" vienībā precīzi metieni Denisam Gurijanovam un Markam Pizikam.

"Stars" ar 58 punktiem 55 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu, bet pozīciju zemāk ar 54 punktiem ir "Blackhawks".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!