Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Marks Andrē Flerī ceturtdien palīdzēja vienībai izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, gūstot 500. panākumu savā NHL karjerā.

"Blackhawks" izbraukuma spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) izcīnīja uzvaru pār Monreālas "Canadiens", sagādājot mājiniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas.

Flerī atvairīja visus 30 pretinieku metienus, nospēlējot 69. spēli NHL karjerā bez ielaistiem vārtiem un kļūstot par trešo vārtsargu līgas vēsturē, kuram izdevies sasniegt 500 uzvaru robežu. Viņam bija nepieciešama 901 spēle, lai sasniegtu apaļo uzvaru skaitu, bet pirms viņa tas bija izdevies tikai vārtsargiem Patrikam Ruā un Martinam Brodēram.

Čikāgas vienības labā pirmos vārtus guva Džonatans Teivzs un Henriks Borgstroms.

Citā mačā Sentluisas "Blues" mājās ar rezultātu 6:2 (2:0, 1:1, 3:1) pārspēja Detroitas "Red Wings". "Blues" rindās ar "hat-trick" izcēlās Neitans Vokers, kuram šī bija pirmā spēle NHL vienībā šosezon. Hokejists dienu iepriekš tika izsaukts no fārmkluba.

Detroitas vienības labā divus vārtus guva Robijs Fabri.

Savukārt Minesotas "Wild", pārspējot izbraukumā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:0, 2:2), guva astoto panākumu pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Rūdolfs Balcers pagājušajā nedēļā guva savainojumu un nevarēs palīdzēt komandai vismaz nedēļu.

Minesotas komandas labā divus vārtus guva Džordans Grīnvejs, bet divus rezultativitātes punktus (1+1) sakrāja Kirils Kaprizovs un Jūels Ēriksons Ēks.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!