Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā Filadelfijas "Flyers" trešdien ar rezultātu 2:1 savā laukumā pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus Vašingtonas "Capitals", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-3.

Mača sestajā minūtē Šeins Gostisbehers izvirzīja vadībā "Flyers", bet 24. minūtē Endrū Makdonalds panāca rezultātu 2:0. Arī trešā perioda sākumā bija vārtu guvums, un 33. minūtē Timotijs Līfs Ošī vienus vārtus atguva "Capitals" komandai, tomēr noslēgt sēriju Vašingtonas komandai neizdevās.

Trešo uzvaru izcīnīja Dalasas "Stars", kas ar rezultātu 3:2 izbraukumā uzvarēja Minesotas "Wild", sērijā panākot 3-1.

Visi pieci vārtu guvumi šajā mačā bija vērojami otrajā periodā. Vispirms Džeisons Pominvils 26. minūtē guva vārtus "Wild" komandai, bet četras minūtes vēlāk Alešs Hemskis rezultātu izlīdzināja. Čārlijs Koils minūti pēc tam atkal atguva vadību Minesotas klubam, bet tad astoņu minūšu laikā Patriks Īvs un Džeisons Speca guva vārtus un sekmēja "Stars" uzvaru.

Uzvaras attālumā no Stenlija kausa otrās kārtas nonāca arī Sanhosē "Sharks", kas ar 3:2 uzvarēja Losandželosas "Kings". Sērijā rezultāts kļuva 3-1.

Otrajā periodā Brents Bērns un Džo Pavelskis panāca 2:0 "Sharks" labā, bet trešā perioda ievadā Patriks Marlo panāca jau trīs vārtu pārsvaru. Trevors Lūiss un Lūks Šens divus vārtus 43. un 47. minūtē atspēlēja, taču izlīdzināt rezultātu nespēja.

Savukārt Floridas "Panthers" ar rezultātu 2:1 uzvarēja Ņujorkas "Islanders", sērijā rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2.

Uzvarētājiem vārtus guva Tedijs Parsels un Alekss Petrovičs, bet "Islanders" rindās precīzi meta Džons Tavaress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!