Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien zaudējumus bez latviešu hokejistiem sastāvā piedzīvoja Oskara Bārtuļa pārstāvētā komanda Filadelfijas "Flyers" un Raita Ivanāna komanda Kalgari "Flames".

"Flyers" šoreiz savā laukumā nespēja gūt vārtus un ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) zaudēja Bostonas "Bruins". Bārtulis joprojām netiek pieteikts spēlēm "Flyers" sastāvā.

Par mača galveno varoni kļuva "Bruins" vārtsargs Tims Tomass, kurš palika nepārspēts un atvairīja 41 metienu. Vārtus uzvarētājiem guva Patrīss Beržerons, Tailers Segvins un Milans Lučičs.

Tikmēr "Flames" arī savā laukumā neiepriecināja Kalgari līdzjutējus un ar 2:7 (1:2, 1:1, 0:4) zaudēja Vankūveras "Canucks". Pēc NHL sezonas pirmajā spēlē kautiņā gūtā savainojuma Ivanāns joprojām ir iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā, taču vairāki Ziemeļamerikas masu mediji ziņo, ka, iespējams, jau tuvākajā laikā viņš varētu atkal parādīties laukumā.

Vēl pēc otrā perioda "Flames" zaudēja minimāli ar 2:3, taču pēdējā trešdaļā "Canucks" guva četrus vārtus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Ar "hat trick" izcēlās Meisons Reimonds, kurš vienus vārtus guva vienādos sastāvos, vienus – vairākumā un vienus arī mazākumā. Vēl "Canucks" labā vārtus guv Džefs Tambelīni, Dāniels Sedīns, Aleksandrs Barovs un Dens Hemhoiss. "Flames" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Tims Džekmens un Alekss Tangajs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!