Foto: F64

Nākamā gada pasaules čempionāta hokejā, kas notiks Tamperē un Somijā, talismans būs ezis Spaikijs, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Spaikijs bija galvenais personāžs jau pērn Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīts stingros ierobežojumos gandrīz bez skatītāju klātbūtnes. Ņemot vērā, ka līdzjutēji ar ezi tā arī īsti nemaz neiepazinās, viņš ir izvēlēts kā nākamā gada pasaules čempionāta talismans.

"Esam gandarīti, ka Spaikijs tiks iepazīstināts ar plašāku hokeja auditoriju. Stingro ierobežojumā dēļ 2021. gadā mums tas mums diemžēl neizdevās. Uzskatu, ka Spaikija atgriešanās ir lielisks risinājums. Hokeja fani noteikti viņu iemīlēs! Vēlos izteikt lielu pateicību somu kolēģiem, ar kuriem ātri un profesionāli tika pieņemts šis lēmums," sacīja Rīgas čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

Ezis ir viens no visbiežāk sastopamajiem dzīvniekiem pasaulē. Turklāt viņš ir ļoti gudrs un ātrs, un ikviens var apskaust viņa reakcijas ātrumu. Un, lai arī ezis ir mazs dzīvnieks, tas vienmēr cīnās līdz beigām, izmantojot ne tikai adatas, bet arī savus asos zobus, akcentē federācija.

Rīgā norisināsies vienas pasaules čempionāta grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

2023.gada pasaules čempionāts hokejā notiks no 12. līdz 21. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!