Latvijas hokeja čempionāta virslīgas centrālajā spēlē Vidzemes ledus hallē HK "Kurbads" izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār pērnās sezonas bronzas medaļniekiem "Zemgale/LLU" ar rezultātu 7:1.

Uzvarētāju rindās ar četriem rezultativitātes punktiem izcēlās Aleksandrs Macijevskis.

Pirmos vārtus "Kurbads" labā guva Hārdijs Parādnieks, bet pēc mirkļa Toms Hartmanis nodemonstrēja ātruma īpašības, apslidoja aizsargu un piespēlēja Emīlam Potāpovam, kurš dubultoja pārsvaru. HK "Kurbads" vēlāk tika pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, kurā burzmā vārtu priekšā acīgākais izrādījās Gatis Gricinskis, raidot ripu jau tukšos vārtos. Raimondam Vilkoitam jelgavniekiem vienus vārtus atguva, sodot pretiniekus par aizraušanos ar uzbrukumu.

Otrās trešdaļas sākumā "Zemgale/LLU" tika pie iespējas teju četras minūtes spēlē ar viena vīra pārsvaru, tomēr "Kurbads" vārti netika "atslēgti", un iniciatīva atkal nonāca ogrēniešu pusē. Vispirms Aleksandrs Macijevskis ar metienu no zonas vidus pārspēja Nikolaju Žurkovu, bet pēc nepilnas minūtes no iemetiena Emīls Potāpovs meta vārtu "devītniekā" – 5:1. Perioda ofensīvu noslēdza Toms Bluks, kurš, neapstādinot ripu, meta to vārtos skaitliskajā vairākumā.

Noslēguma periodu aktīvi un ar degsmi iesāka jelgavnieki, tomēr ofensīvas viļņi ātri noploka, vēl vairāk Atvars Tribuncovs ar lielisku piespēli atrod Aleksandru Macijevski, kurš tika izvirzīts viens pret vārtsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!