Foto: F64

Ogres "Kurbada" komanda sestdien uzvarēja valsts čempioni "Mogo" no Rīgas un panāca izlīdzinājumu Latvijas čempionāta pusfināla sērijā, savukārt jau otro panākumu izcīnīja regulārā čempionātā uzvarētāja "Liepāja".

Pērnās sezonas finālistu duelī "Kurbads" otrajā mačā ar 7:4 (2:0, 2:1, 3:3) izbraukumā saspringtā cīņā apspēlēja "Mogo" vienību.

Spēles pirmos četrus vārtus guva "Kurbads", izceļoties Renāram Valteram, Jurim Štālam, Tomam Hartmanim un Tomam Blukam. Otrajā trešdaļā Rustams Begovs vienus vārtus čempioniem atguva, bet trešās trešdaļas sākuma daļā Hartmanis viesiem atjaunoja četru vārtu pārsvaru - 5:1.

Turpinājumā "Mogo" labā ar precīziem raidījumiem atzīmējās Edgars Kurmis, Ronalds Cinks, kurš realizēja soda metienu, un Miks Lipsbergs, kas 52. minūtē ļāva čempioniem samazināt deficītu līdz 4:5. Tomēr pēdējā minūtē vispirms, spēlējot vairākumā, Kurbadam" divu vārtu pārsvaru atguva baltkrievs Artjoms Karkockis, bet brīdi vēlāk ripu tukšos vārtos ieraidīja Hartmanis, noformējot sev "hat-trick".

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā piektdien "Mogo" guva uzvaru ar rezultātu 5:1. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts tagad kļuvis neizšķirts 1-1.

Tikmēr otras pusfināla sērijas otrajā spēlē sestdien "Liepāja" savā laukumā ar 7:1 (1:0, 3:1, 3:0) sagrāva Rīgas "Prizmu".

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Egils Kalns, bet pa vieniem vārtiem iemeta Bruno Zabis, Guntis Pujāts, Aldis Āboliņš, Iļja Žučkovs un Iļja Makarovs.

Savukārt "Prizmas" sastāvā vienīgos vārtus iemeta Jurijs Kļujevskis.

Šīs sērijas pirmajā mačā piektdien "Liepāja" bija pārāka ar 7:5, tāpēc tagad tā sērijā pārņēmusi vadību ar 2-0.

Liepājniekiem pagaidām nevar palīdzēt komandas kapteinis Dmitrijs Korņilovs, kurš regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē par dūrienu ar nūju pretiniekam saņēma lielo sodu un pēc tam viņam tika piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija.

Sēriju nākamās spēles otrdien risināsies "Kurbada" un "Prizmas" mājvietās.

Iepriekšējā sezonā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbada" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!