Ar krāšņu atklāšanu, koncertu un Helmuta Baldera komandas spēli Rumbulā atklāts jaunākais hokeja laukums Latvijā – "Kurbads" ledus halle.

Svinīgā pasākuma apmeklētājiem tika izrādītas iekštelpas - meistarkomandas ģērbtuve, kas uzskatāma par vienu no labākajām Latvijā, sešas ģērbtuves, kuru dizains veltīts Latvijas hokeja leģendām, un pārējās telpas.

Ledus halles akustiku nodemonstrēja Latvijas folkmetāla grupa "Skyforger", kam sekoja dokumentālās filmas "HK Kurbads ceļš uz virsotni" pirmizrāde, svinīgā Latvijas karoga uzvilkšana un Latvijas himnas atskaņošana. Pasākuma noslēgumā tika aizvadīts veterānu paraugmačs starp Helmuta Baldera un Aleksandra Macijevska komandām, kas reizē bija arī Macijevska atvadu spēle.

Pasākumā piedalījās arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, mūsu valsts hokeja leģendas, "Kurbads" ledus halles īpašnieki un sabiedrībā pazīstami cilvēki.

"Man ir liels gods atrasties šeit un uzrunāt tik lielu hokeja cienītāju publiku," halles atklāšanas svētkos teica LHF prezidents Kalvītis. "Gribētu teikt lielu paldies un sveikt "Kurbads" īpašnieku Andi Pikānu ar šo halles atklāšanu. Šī ir viena jauna un lieliska hokeja celtne, kas pulcēs simtiem jauno hokejistu, lai viņi augtu un popularizētu hokeju Latvijā. Paldies visiem, kas šajā halles būvniecībā ieguldīja savu darbu un padarīja to par realitāti. Lai mums visiem kopā veicās un lai Latvija hokejā "rullē"."

"Halles būvniecības procesu kopš pērnā gada rudens varu salīdzināt ar HK "Kurbads" ceļu pretī zeltam - ir bijušas skaistas uzvaras un sāpīgas neveiksmes, tomēr mērķis ir sasniegts - esam uzbūvējuši savu svētnīcu, kur tiks izcīnītas jaunas uzvaras hokeja laukumos un kur mūsu jaunā paaudze tieksies pretī saviem sapņiem," norādīja Hokeja kluba "Kurbads" vadītājs Andis Pikāns.

Latvijas čempioni HK "Kurbads" savu pirmo mājas spēli jaunajā hallē aizvadīs 9. septembrī, spēkojoties ar valsts sudraba medaļas ieguvējiem "Mogo".

Jaunuzceltās "Kurbads" ledus halles projekta autors ir Vents Grietēns, bet ģenerālbūvnieks SIA "Būvkore". Ledus halles ar 1500 skatītāju vietām ir būvniecības pirmā kārta, kam sekos treniņu halles būve, bet trešajā kārtā plānoti viesnīcas celtniecības darbi. Pirmās kārtas projekta kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljoni eiro.

Hokeja halle būs mājvieta Latvijas valsts čempioniem HK "Kurbads", kā arī "Kurbads" sporta skolai, kur šobrīd jau ir vairāk nekā 80 audzēkņu profesionālu treneru vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!