Foto: LETA

Latvijas hokejists Ralfs Freibergs svētdien Čehijas ekstralīgas spēlē asistēja divos vārtu guvumos un palīdzēja viņa, Kristapa Zīles un Jāņa Jaka pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" izcīnīt uzvaru.

"Verva" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:2, 1:0) pārspēja "Mlada Boleslav", kuras rindās šoreiz sastāvā nebija iekļauts Māris Bičevskis.

Freibergs tika pie rezultatīvām piespēlēm komandas pirmajos un ceturtajos, uzvaru nesošajos vārtos. Viņš kopā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 25 sekundes, no kurām trīs minūtes un 14 sekundes spēlēja vairākumā, un izcēlās statistikā arī ar vienu metienu un vienu bloķētu metienu, tiekot pie lietderības koeficienta +1.

Zīle laukumā bija 25 minūtes un septiņas sekundes, no kurām piecas minūtes un 21 sekundi spēlēja vairākumā, bet vēl nepilnas četras minūtes - mazākumā. Viņš uz ledus pavadītajā laikā piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Jaks nebija iekļauts komandas pieteikumā uz šo maču.

Vēl Roberts Bukarts tika pie rezultatīvas piespēles un palīdzēja Vītkovices "Ridera" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) uzvarēt Karlovi Vari "Energie".

Tikmēr Mārtiņa Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Liberecas "Bīlī Tygrži" ar Uvi Jāni Balinski ierindā, bet Tršinecas "Ocelārži" ar Kārli Čuksti mājas spēlē ar rezultātu 6:1 (3:0, 3:0, 0:1) pārspēja Plzeņas "Škoda".

Savukārt Kladno "Rytīrži", kuru pārstāv Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis, viesos ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!