Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs trešdien guva vārtus Čehijas augstākās līgas spēlē, palīdzēdams savai un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētajai Zlīnas "PSG Berani" vienībai izcīnīt uzvaru.

"PSG Berani" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja Karlovi Vari "Energie" hokejistus.

Freibergs vārtus guva četras minūtes pirms otrā perioda beigām, kad panāca 3:1. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja iespaidīgas 25 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +4, kamēr Kulda 11 minūtēs un 56 sekundēs iekrāja lietderību +1.

Kulda šosezon 43 mačos atzīmējies ar deviņiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kamēr Freibergs 43 cīņās guvis piecus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzvaru svinēja aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvēto Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) guva virsroku pār "Olomouc" komandu.

Cibuļskis 18 minūtēs un 15 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, bet Bičevskis 11 minūtēs un 44 sekundēs izpildīja vienu metienu un uzvarēja deviņos no 19 iemetieniem, abiem tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Cibuļskis šosezon 39 spēlēs guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr Bičevskis 40 mačos atzīmējies ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Prāgas "Sparta", kas viesos ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Pardubices "Dynamo".

Bukarts šajā duelī 15 minūtēs un 49 sekundēs divas reizes meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Šosezon viņš 38 spēlēs izcēlies ar pieciem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas līderu duelī savā laukumā ar 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) atzina Libereces "Bīlī Tigrši" pārākumu.

Galviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā veica četrus metienu, bloķēja vienu raidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Aizsargs šosezon 38 spēlēs guvis divus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Čehijas čempionāta vadībā ar 88 punktiem 42 cīņās ir Libereces "Bīlī Tigrši", bet trešajā vietā ar 81 punktu 43 spēlēs ir Tršinecas "Ocelārži", savukārt ceturtā ar 79 punktiem 43 mačos ir Hradeckrālovas "Mountfield". Tikmēr Prāgas "Sparta" ar 63 punktiem 43 spēlēs ir devītajā vietā, bet Zlīnas "PSG Berani" ar 59 punktiem 43 cīņās atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!