Foto: AFP/Scanpix

Ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācijas palīdzību Mariāns Gāborīks ceturtdien paziņoja, ka noslēdz savu NHL karjeru, kas ilga 17 sezonas, kopā aizvadot 1035 regulārās sezonas spēles.

Gāborīks, kurš ir dzimis Slovākijā, savas NHL karjeras laikā regulārās sezonas mačos kopā sakrāja 815 rezultativitātes punktus, gūstot 407 vārtus un atdodot 408 rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā viņš ir pārstāvējis piecas NHL komandas - Minesotas "Wild", Ņujorkas "Rangers", Kolumbusas "Blue Jackets", Losandželosas "Kings" un Otavas "Senators".

Slovākijas spēlētājs deva lielu pienesumu "Kings" vienībai, kad 2013./2014.gada sezonā tika izcīnīts Stenlija kauss. Viņš 26 "play-off" spēlēs guva 14 vārtus.

"Tā bija liela privilēģija spēlēt labākajā līgā kopš 18 gadu vecuma. Daudzas reizes tie bija amerikāņu kalniņi, taču es vienmēr atradu savu ceļu atpakaļ. Esmu ļoti pateicīgs manai ģimenei, aģentam, komandas biedriem un treneriem," teica Gāborīks. "Es vēlētos pateikties "Wild", kas mani draftēja un deva iespēju piepildīt manu sapni."

Gāborīku ar trešo numuru 2000.gadā draftēja Minesotas "Wild", un savus pirmos vārtus NHL viņš guva 2000.gada 6.oktobrī. Slovākijas uzbrucējs joprojām ir Minesotas "Wild" visvairāk vārtus guvušais spēlētājs (219).

Pārstāvot Slovākijas valstsvienību, Gāborīks ir piedalījies divās olimpiskajās spēlēs un sešos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!