Foto: AFP/Scanpix
Pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas izmaiņas turpina veikt Stenlija kausa izcīņā neiekļuvušās komandas – otrdien dažu dienu laikā krēslu zaudēja jau ceturtais galvenais treneris.

Šoreiz "galva ripoja" latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētās komandas Dalasas "Stars" galvenajam trenerim Markam Kraufordam, kurš komandu vadīja divas sezonas. Līgums galvenajam trenerim ar "Stars" bija vēl uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā 82 spēlēs "Stars" tika pie 95 punktiem, taču Rietumu konferencē palika devītajā vietā un neiekļuva Stenlija kausa izcīņā. Līdz šim NHL vēsturē neviena komanda ar tik lielu punktu skaitu nebija palikusi "aiz svītras".

"Smagākais, ko Markam vajadzētu saprast – es nejūtu, ka viņš spēs komandu pacelt jaunā līmenī," pēc atlaišanas teica "Stars" ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks.

Pēc Nīvendaika teiktā, aizvietotājs steidzami netiks meklēts, jo sākumā noskaidros, kāda veida treneris ir vajadzīgs komandai. Tāpat komandas galvenā trenera izvēli ietekmēs kluba iespējamā īpašnieka maiņa un vairāku vadošo spēlētāju palikšana vai nepalikšana sastāvā.

Pirms Krauforda savus amatus zaudēja Minesotas "Wild", Otavas "Senators" un Floridas "Panthers" galvenie treneri, bet Ņūdžersijas "Devils" galvenais treneris Žaks Lemērs svētdien paziņoja, ka nākamajā sezonā neplāno vadīt komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!