Latvijas hokeja aizsargs Guntis Galviņš pagarinājis līgumu ar Čehijas hokeja čempionāta vienību Ostravas "Vītkovice Ridera", pirmdien ziņo klubs.

2019.gada čempions Tršinecas "Ocelārži" rindās ar Ostravas kluba vadību ir vienojies turpināt sadarbību arī 2021./2022.gada sezonā.

35 gadus vecais aizsargs pārcēlās uz "Vītkovice Ridera" 2021.gada janvāra sākumā, kad pēc abpusējas vienošanās pirms laika bija šķīries ar Tršinecas klubu.

Klubs uzsver, ka Galviņš pagājušajā sezonā bija viens no galvenajiem spēlētājiem jaunajā komandā un ka, pateicoties viņam, vienība spēja sasniegt astoto vietu pamatturnīrā un iekļūt izslēgšanas spēlēs, kur komandas pēdējā mačā viņš laukumā devās savā 200. ekstralīgas spēlē. Tajās hokejists desmit reizes iekarojis pretinieku vārtus.

Ostravas klubā aizsargs šosezon spēlēja 29 mačos, sakrādams trīs rezultativitātes punktus un gūstot vienus vārtus, kā arī sakrājot +/- rādītāju +3 un tikai divus mazos noraidījumus.

"Sezonas beigās mēs ar Galviņu nekavējoties sākām sarunas par viņa līguma pagarināšanu, jo bijām ieinteresēti, lai viņš turpina spēlēt mūsu komandā. Viņš ir augstas klases aizsargs ar milzīgu pieredzi un teicamām kvalitātēm. Priecājos, ka mēs vienojāmies, ka viņš pieņēma mūsu piedāvājumu un nākamajā sezonā var būt viens no galvenajiem spēlētājiem aizsardzībā," tiek citēts kluba sporta direktors Romans Šimičeks.

Iepriekš Ostravas komanda paziņoja par līguma noslēgšanu ar uzbrucēju Robertu Bukartu.

Pirmdien kluba A komanda sāka kopīgos vasaras treniņus, kamēr Galviņš "sausos" treniņus aizvadīs individuāli.

Iepriekš Galviņš ārpus Latvijas spēlējis arī Vsetīnas klubā Čehijā, pirmo maču ekstralīgā aizvadot 2006.gadā, bet bez dalības Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo" viņš leģionāra gaitās bijis Čehijā, Ungārijā, k ur 2008.gadā kļuva par čempionu, Krievijā, Zviedrijā un Itālijā.

Jau ziņots, ka "Vītkovice Ridera" Čehijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā ar 2-3 piekāpās Brno "Kometa".

Čehijas ekstralīgā aizvadītajā sezonā spēlēja 14 komandas, no kurām četras pirmās nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, nākamās astoņas sacentās astotdaļfinālā, bet divas pēdējās "play-off" neiekļuva.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!