Foto: LETA

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsargs Guntis Galviņš pārtraucis sadarbību ar Čehijas augstākās līgas klubu Vītkovices "Ridera", kas savā mājaslapā ziņo, ka hokejists, iespējams, noslēgs profesionālās gaitas.

35 gadus vecais talsenieks lūdzis komandai pārtraukt līgumsaistības, un, iespējams, pavisam noslēgs spēlētāja karjeru, rakstīts kluba mājaslapā. Galviņš ar savu ģimeni dosies uz Latviju.

"Guntis personīgu iemeslu dēļ lūdza pilnībā lauzt līgumu," izsakās "Ridera" kluba sporta direktors Romans Šimičeks. "Pēc viņa lūguma, negribīgi piekritām, un lauzām līgumu. Žēl, ka tā notika priekšlaicīgi. Mēs sakām Guntim paldies par visu, ko viņš paveicis, un novēlām viņam labāko turpmāk gan sportā, gan personīgajā dzīvē."

Galviņš šosezon Vītkovices komandas rindās 37 spēlēs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Čehijā hokejists spēlējis jau kopš 2018./2019. gada sezonas. Viņa pārstāvētais klubs Čehijā sākotnēji bija Tršinecas "Ocelārži", taču 2020. un 2021. gada mijā abas puses personīgu iemeslu dēļ pārtrauca sadarbību. Neilgi pēc tam Galviņš pievienojās Vītkovices komandai.

Pieredzējušā aizsarga kontā ir dalība 13 pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs Latvijas hokeja izlases sastāvā. Pēdējoreiz hokejists pasaules čempionātā spēlēja 2019. gadā, un februārī gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm kandidātu sarakstā netika iekļauts.

Vairāk pasaules čempionātos Latvijas izlases sastāvā piedalījušies tikai vārtsargs Edgars Masaļskis (15) un uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs (14), sociālajā vietnē "Twitter" raksta hokeja žurnālists Ulvis Brože.

Galviņš karjeru uzsāka pašmāju komandā "Prizma", četras nepilnas sezonas spēlēja "Rīga 2000" sastāvā, astoņas sezonas pārstāvēja Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", kā arī bijis leģionāra gaitās Itālijā, Krievijā, Ungārijā un Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!