Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) decembra mēneša labākajiem spēlētājiem piektdien nosaukti uzbrucējs Raiens Geclafs no Anaheimas "Ducks", uzbrucējs Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks" un krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis no Kolumbusas "Blue Jackets".

Geclafs kļuvis par decembra pirmo zvaigzni, 14 spēlēs gūstot piecus vārtus un veicot 15 rezultatīvas piespēles. Pie rezultativitātes punktiem viņš tika 12 mačos, septiņos no tiem iekrājot vismaz divus punktus.

Decembrī uzbrucējs īstenoja astoņu maču sēriju ar katrā no tiem iekrātiem rezultativitātes punktiem. Pie 20 punktiem viena mēneša ietvaros neviens "Ducks" komandas spēlētājs nebija ticis kopš 2011.gada marta, turklāt toreiz to paveica tieši Geclafs.

Keins nosaukts par mēneša otro zvaigzni, 13 spēlēs gūstot astoņus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Pie punktiem viņš tika desmit cīņās, tajā skaitā sešās spēlēs pēc kārtas.

Geclafs un Keins pašlaik līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Savukārt par decembra trešo zvaigzni atzīts Bobrovskis, kurš 11 spēlēs ielaida vidēji 2,14 ripas un atvairīja 93,7% metienu. Vienā no spēlēm viņš palika nepārspēts, bet "Blue Jackets" ar desmit uzvarām decembrī atkārtoja kluba rekordu viena mēneša ietvaros iekrātajā panākumu skaitā.

Ar Bobrovski vārtos komanda pagājušajā mēnesī uzvarēja septiņās cīņās pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!