Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc divu nedēļu izlaišanas otrdien, 25. janvārī, laukumā atgriezās Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā komanda Bufalo "Sabres" nespēja gūt vārtus cīņā pret Otavas "Senators", piedzīvojot zaudējumu ar 0:5 (0:3, 0:1, 0:1).

Girgensons ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ izlaida piecas spēles, bet nedēļas sākumā atsāka treniņus kopā ar komandu un šonakt arī devās laukumā. Viņš nospēlēja 11:25 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

"Sabres" iegāza pirmā perioda izskaņa, kad trīs minūšu laikā komanda zaudēja trīs vārtus. "Senators" labā trīs vārtus guva bijušais "Sabres" uzbrucējs Tailers Eniss, bet pa reizei precīzi bija Dreiks Batersons un Alekss Formentons.

Citā NHL mačā Pitsburgas "Penguins", kurai traumas dēļ nevar palīdzēt Teodors Bļugers, pēdējā trešdaļā guva četrus vārtus un ar 6:3 (0:0, 2:2, 4:1) pieveica Arizonas "Coyotes".

Jau ziņots, ka Bļugeram pēc pretinieka spēka paņēmiena konstatēts žokļa lūzums, viņa veikta operācija un laukumā hokejists varēs atgriezties pēc 6-8 nedēļām.

"Penguins" spēles gaitā trīs reizes nonāca zaudētājos, bet katru reizi sēja atspēlēties. Pēdējās trešdaļas sākumā "Coyotes" izvirzījās vadībā ar 3:2, taču tad savu vārdu teica "pingvīni", deviņu minūšu laikā gūstot četrus vārtus un izcīnot uzvaru.

Pitsbugras komandai šī bija sestā uzvara pēc kārtas, bet kopš 5. decembra komanda 19 spēlēs piedzīvojusi vien divus zaudējumus.

"Penguins" labā divus vārtus guva Kriss Letangs, bet pa vieniem Sidnijs Krosbijs, Braiens Rasts, Broks Makgins un Braiens Boils. "Coyotes" rindās divus vārtus guva Niks Šmalcs, bet vienus Kleitons Kellers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!