Foto: AFP/Scanpix
Latviešu hokejistam Zemgum Girgensonam piemītošās līdera īpašības kādu dienu viņu padarīs par lielisku Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas kapteini, izteicies talantīgā uzbrucēja kādreizējais treneris Džims Montgomerijs.

Izdevums "buffalohockeybeat.com" ar Montgomeriju sazinājies pēc viņa tvīta, ka vārds Zemgus latviski nozīmējot "tāds, kurš ēd lauvas".

"Viņš spēlē ar neapdomīgu bezrūpību un bezbailību," izteicies Montgomerijs, kurš pašlaik trenē Denveras Universitātes komandu, bet iepriekš vadīja Savienoto Valstu Hokeja līgas (USHL) komandu Dubjūkas "Fighting Saints", kuru pārstāvēja arī latvietis. "Viņš ir ļoti talantīgs. Tomēr īpaša ir viņa vēlme katru dienu kļūt arvien labākam."

Kaut "Sabres" komanda šīs sezonas pirmajās četrās spēlēs tikusi vien pie vienas uzvaras, Girgensons sezonu sācis lieliski. Pirmajos divos mačos viņš guva pa vieniem vārtiem, bet otrdien tieši latvieša realizēts pēcspēles metiens palīdzēja Bufalo komandai gūt pirmo panākumu šosezon.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējā sezonā, kas Girgensonam bija pirmā NHL, viņš guva komandas pirmos vārtus sezonā, bet līdz otrajam precīzajam metienam latvietim nācās gaidīt 29 spēles.

"Viņa darba ētika un atdeve komandai ir īpaša," izteicies Montgomerijs, uzskatot, ka kādu dienu Girgensons būs lielisks NHL komandas kapteinis. "Viņam ir tās pašas kapteiņa īpašības, kas Čikāgas "Blackhawks" kapteinim Džonatanam Tēvzam."

"Daži spēlētāji nepārtraukti vēlas kļūt labāki un mācīties," norādīja Montgomerijs. "Tas trenera darbu padara daudz vieglāku."

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!